PECB ISO/IEC 27001

ISO/IEC 27001, onderdeel van de ISO/IEC 27000-serie, is de internationaal bekende norm voor het Information Security Management System (ISMS). Dit managementsysteem voor informatiebeveiliging biedt u de vrijheid om te groeien, te innoveren en om uw klantenbestand verder uit te breiden waarbij de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen uw organisatie blijft gewaarborgd.

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven kiezen voor het inzetten van ISO 27001:

 • Betrouwbaarheid

  ISO 27001 biedt bedrijven een bewezen en geaccepteerd raamwerk voor informatiebeveiliging, waardoor ze kunnen aantonen dat ze betrouwbaar zijn en dat ze hun klanten- en bedrijfsgegevens op een veilige manier beschermen.

 • Regelgeving

  Steeds meer wetten en regelgeving, zoals de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), vereisen een hoge standaard voor informatiebeveiliging. ISO 27001 biedt bedrijven een manier om aan deze eisen te voldoen en tegelijkertijd hun klanten en andere stakeholders gerust te stellen.

 • Prestige

  Het hebben van een ISO 27001-certificering geeft aan dat een bedrijf serieus is over informatiebeveiliging en de veiligheid van hun klanten- en bedrijfsgegevens. Dit kan leiden tot een verbetering van het imago en meer vertrouwen bij klanten, partners en stakeholders.

 • Continu verbetering

  ISO 27001 bevat richtlijnen voor het implementeren, beheren en verbeteren van een informatiebeveiligingsmanagement-systeem. Dit helpt bedrijven om hun beveiligingspraktijken continu te verbeteren en aan te passen aan veranderende bedrijfs- en technologiebehoeften.

 • Efficiency

  Het implementeren van ISO 27001 kan bedrijven helpen bij het rationaliseren en standaardiseren van hun informatiebeveiligingspraktijken, waardoor ze meer efficiƫnt kunnen werken en de kosten voor informatiebeveiliging kunnen verminderen.

In het algemeen is ISO 27001 een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven die serieus zijn over de bescherming van hun informatie en de beveiliging van hun bedrijfs- en klantengegevens. Het biedt een structurele aanpak voor informatiebeveiliging en een stevige basis voor het beheer van informatiebeveiligingsrisico's.

Bij Vimisol beschikken we over de ISO 27001 kennis (PECB gecertificeerd voor implementer en auditor) en zijn we een waardevolle toevoeging voor ieder bedrijf want Vimisol helpt u met uw informatiebeveiliging waardoor u zich makkelijker kunt blijven concentreren op uw corebusiness. Als u vragen heeft over de wijze waarop Vimisol uw partner zou kunnen zijn, of u vraagt zich af welke strategische waarde Vimisol aan uw organisatie kan toevoegen, neem dan gerust contact met ons op voor een geheel vrijblijvende kennismaking.

Bij Vimisol beschikken we over de ISO 27001 kennis (PECB gecertificeerd voor implementer en auditor). Wilt u weten hoe Vimisol u kan helpen met informatiebeveiliging? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op